border
Köp Svenskt

FORUM

Login
Lösenord

BAKGRUND

Karin: -Jag såg reklam för ett verktygsset om fyra handverktyg för 19 kr. De var gjorda av lite trä och stål. De köpte jag förstås. Efter att ha använt dem en gång så böjdes stålet längst fram så det gick inte att gräva med det längre.

De tre andra verktygen användes inte. För att klara en sommar beräknades det behövas fyra uppsättningar för totalt 80 kr. -När saker går sönder pga bristande kvalité blir jag irriterad över att det är tillåtet att sälja vad skit som helst, samt över att jag måste avbryta arbetet och köpa ett nytt verktygsset!

Det tar också emot att vid höststädningen slänga alla handverktyg som ”blivit över” i verktygsseten även om det är befriande att få ledigt utrymme i förrådet…..Tänk om jag i stället hade köpt ett kvalitetsverktyg som jag verkligen hade behov av och blir nöjd med under arbetets gång, och som håller hela livet med rätt skötsel.

 – Nej, nu är det slut på slit och släng!

 

Anders: Hur många gånger har man inte valt det billiga alternativet för att efteråt bli besviken och sedan gått tillbaka till affären och köpt den dyrare produkten som man tidigare valde bort för att det var "för dyrt". Nej, nu är det slut på slit och släng!

Om jag lever som jag lär? Ja såklart jag fuskar och väljer billigt kinatillverkat emellanåt. Det viktigaste är ju att oavsett om jag väljer billigt eller dyrt så VET jag vad jag köper och jag gör ett medvetet val när jag handlar! Och som far alltid har sagt, -Man får vad man betalar för!

 

Köp kvalité och så nära som möjligt

 

Miljö - är ett ord som omfattar många aspekter.

·        Genom att handla produkter med så lokalt ursprung som möjligt minskas långa transporter, både andras och våra egna.

·        Genom att handla kvalité minskas sopberget, och själva sophämtningstransporterna. 

·        Ofta kan det vara miljöfarligare tillverkning i öst länder mot för i väst.

 

Kvalité - Genom att handla kvalité får man också bättre hälsa- egenmiljö.

·        Vi säger nej till reklam.

·        Vi tänker igenom vad vi verkligen behöver

·        Vi sparar och ser fram emot det vi köper.

·        Vi lär oss vara rädd om saker.

·        Vi lär oss laga saker och återuppta gammalt hantverksyrke.

·        Vi behåller jobb och kapital i Sverige.

 

Köp Svenskt för kvalité och miljö!


TREND 2008

* Ekologiskt

* Återvinning

* Långsiktighet, ej slit-och-släng

* Hantverk

H
H

SVENSKT SIGILL

Svenskt Sigill

Kravmärke på mat och blommor, produkter kommer från svenska gårdar & odlingar. Märket ersätter sedan år 2003 "Svenskodlat".

border